اخبار مترجمان برکه

گزارش ایبنا: انتشار ۲۱ عنوان کتاب با موضوع «تکنولوژی (علوم کاربردی)» برای کودکان و نوجوانان.

در دسته‌بندی «تکنولوژی (علوم کاربردی)» در بازه زمانی آبان‌ماه ۱۴۰۳، تعداد ۲۱ عنوان کتاب ویژه رده سنی کودک و نوجوان برای اولین‌بار چاپ شده است که هفت عنوان از این آثار، تألیف بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب‌های دسته «تکنولوژی (علوم کاربردی)» نقش مهمی در آشنایی کودکان و نوجوانان با فناوری‌های نوین و مهارت‌های عملی و تربیت نسل آینده ایفا می‌کنند. این کتاب‌ها می‌توانند علاقه و اشتیاق به موضوعاتی مانند سلامت و علوم مهندسی و… را در مخاطبان خود برانگیزند و بستری برای پرورش و تقویت مهارت‌های عملی، تفکر خلاق، حل مسئله و نوآوری را در آن‌ها فراهم کنند.

همچنین این کتاب‌ها می‌توانند به‌طور غیرمستقیم، مخاطبان خود را به‌سوی کشف و درک علم در زندگی عملی هدایت کرده و کودکان و نوجوانان را با فناوری‌های روز، کاربردهای عملی علم و مشاغل و صنایع گوناگون آشنا کرده و آن‌ها را برای زندگی و کار در دنیای مدرن آماده کنند.

در این گزارش، قصد داریم با بررسی آمار کد دیویی ۶۰۰ تا ۷۰۰، اطلاعاتی درباره تعداد کتاب‌های چاپ اول در حوزه «تکنولوژی (علوم کاربردی)» برای کودکان و نوجوانان ارائه کنیم.

در شماره هفدهم از سلسله گزارش‌های بررسی آمار رسمی نشر کودک و نوجوان برای کتاب‌های منتشرشده بر اساس کدهای دیویی، به موضوع «تکنولوژی (علوم کاربردی)» پرداخته‌ایم. در این گزارش، تعداد کتاب‌های منتشرشده در ایران برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان که در بازه زمانی آبان‌ماه ۱۴۰۳ با تمرکز بر دسته‌بندی دیویی «تکنولوژی (علوم کاربردی)» (کدهای ۶۰۰ تا ۷۰۰) منتشر شده‌اند، بررسی شده است.

به‌طور کلی، تقسیمات کد دیویی ۶۰۰ تا ۷۰۰ «تکنولوژی (علوم کاربردی)» شامل موارد زیر است:

- ۶۱۰: علوم پزشکی

- ۶۲۰: مهندسی و عملیات وابسته

- ۶۳۰: کشاورزی و فنون مربوطه

- ۶۴۰: اقتصاد خانواده و زندگی خانوادگی

- ۶۵۰: مدیریت و خدمات اداری

- ۶۶۰: مهندسی شیمی و تکنولوژی‌های وابسته

- ۶۷۰: مصنوعات

- ۶۸۰: تولید برای مصارف خاص

- ۶۹۰: ساختمان و ساختمان‌سازی

براساس داده‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران مبتنی بر کد دیویی ۶۰۰ تا ۷۰۰، در بازه زمانی آبان‌ماه ۱۴۰۳ در دسته‌بندی «تکنولوژی (علوم کاربردی)» تعداد ۲۱ عنوان کتاب ویژه گروه سنی کودک و نوجوان برای اولین‌بار چاپ شده است که هفت عنوان از این آثار، تألیف بوده است.

عناوین و مشخصات تعدادی از کتاب‌های منتشرشده:

نام کتابنویسنده / ‏مترجمناشرتعداد صفحاتقیمت

آموزش صیفی‌جات

سوگل سادات‌میربرکه آبی۲۸۵۶۰۰۰۰

قایق کوچولو و بابا کشتی: خداحافظ کاکایی

مهدی شریفی‌زمانیگلسنج۱۲۶۰۰۰۰۰

بدن من و حواس پنجگانه

مریم دریانوردسفیر صادق۶۰-

روز بدون کلمه

تیفانی هاموند / ‏آزاده‬ کامیارپرتقال۴۴۹۹۰۰۰۰

آناتومی خارق‌العاده‌ی کِی: راهنمای کامل و حال‌به‌هم‌زن (بدن انسان)

آدام کی / ‏سارا‬ قربانیهفت و نیم۲۸۴۳۰۰۰۰۰۰

زیر بالش من

جنیفر بالو / ‏نیایش‬ بی‌باکمترجمان مهر۳۶۱۵۰۰۰۰۰

بدنم با من حرف می‌زند: راهنمای کودکان برای شناخت و ابراز احساسات

ناتالیا مگوایر / ‏‬ شروین جوانبختپرتقال۸۴۱۲۰۰۰۰۰

جوجه وورجه

دیویدازرا استاین / ‏نسترن‬ فتحینردبان۴۰۱۰۰۰۰۰۰

سکوت - لالا لالا

مهری ماهوتیطلایی۱۶۹۵۰۰۰۰
دنیای بزرگ کوچولوها: یوگاجنی باریل / ‏‬ شروین جوانبختپرتقال۱۶۷۹۰۰۰۰

معرفی نمونه‌ای از آثار منتشرشده:

انتشار ۲۱ عنوان کتاب با موضوع «تکنولوژی (علوم کاربردی)» برای کودکان و نوجوانان

«روز بدون کلمه»

کتاب «روز بدون کلمه» نوشته تیفانی هاموند به روایت یک روز از زندگی پسری به نام ایدن می‌پردازد. ایدن، کودکی مبتلا به اوتیسم است که بدون استفاده از کلمات با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. داستان با تمرکز بر روش‌های خاص و متفاوت ایدن در بیان احساسات و تفکراتش، خواننده را با دنیای اوتیسم و چالش‌های آن آشنا می‌کند.

این کتاب علاوه‌بر ایدن، نگاهی به زندگی مادر او نیز دارد و به مخاطبان نشان می‌دهد که روزمرگی‌های چنین خانواده‌هایی چگونه سپری می‌شود. هدف این کتاب، آشنایی بیشتر کودکان و بزرگ‌سالان با دنیای افراد مبتلا به اوتیسم و ایجاد درک متقابل در جامعه است.

کتاب «روز بدون کلمه» می‌تواند با استفاده از روایت ساده و تصاویر، برای مخاطبان در سنین مختلف مناسب باشد و فرصتی برای شناخت بهتر دنیای متفاوت کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم آورد.

اطلاعات بیشتر:

انتشارات پرتقال، کتاب «روز بدون کلمه» نوشته تیفانی هاموند با تصویرگری کیت کازگرو و ترجمه آزاده کامیار را در ۴۴ صفحه مصور رنگی و بهای ۹۹ هزار تومان برای گروه سنی بالای پنج سال منتشر کرده است.

لینک خبر